Indlæg om te

 
Indlæg om te
En række forskellige steder findes der viden om eller tips med gode ideer om te og tebrygning. Vi prøver at samle nogle her.

Forskellen på grøn, hvid og sort te.
I princippet kommer al te fra den samme busk nemlig Camellia Sinensis.
Efter plukning tørres teen på net. Når teen er tilstrækkelig tør, skæres eller rives tebladene i mindre stykker.
Den grønne og den hvide te sendes til tørring i ovn eller på pander lige efter skæring.
Den sorte te anbringes efter skæring i kar en passende tid. Bladenes saft går i forbindelse med luftens ilt,
og der startes en gæring eller mere fagligt en fermentering. Det betyder, at bladene skifter farve til brun eller
sort, afhængig af den tid man lader teen fermentere. Det giver også en kraftigere smag, hvilket er kendetegnet for
sort te. Efter en passende fermenteringstid tørres teen i ovn.
Teen kan nu sorteres i forskellige størrelser teblade og pakkes.

Kvaliteten på te.
Det er med te som med vin. En lang række faktorer spiller en rolle for teens smag.
Hvordan har vejret været under opvæksten, jordbundsforholdene, højlands- eller lavlandste, høsttidspunktet, behandling efter plukning.
Det er en af de unikke ting ved te, nemlig at man kan finde et utal af smagsvarianter.
Dertil kommer, at man kan tilsætte forskellige smagsstoffer. Ofte frugtsmage eller krydderier.